Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Pályázati siker

A pályázatokon elért siker a közösség sikere! Ebből sosem elég!

Korábbi beszámolómat kibővíthetem újabb pályázatok eredményeivel, de ne szaladjunk előre, kezdem az elején.

2016. évben indult a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület LEADER közösség keretein belül a Projektervek beadása, melyre Önkormányzatunk kettő, míg az Apaj Nonprofit Kft. egy pályázati tervet nyújtott be. Ezeket a pályázatokat 2018 évben beadtuk, és mindegyik befogadásra került. Ettől kezdve a várakozás hónapjai jöttek el és velünk együtt több pályázó azt gondolta, hogy elakadtak pályázataink, mert nem jöttek hírek a döntésekről. 2019 december 4-re meghívást kaptunk az Apaj Nonprofit Kft.-vel egy ünnepélyes oklevél átadó ünnepségre, melyet a LEADER pályázatok eredményhirdetésének is tekinthettünk. Gábor László alpolgármester barátommal mentünk el Kakucsra, a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület által szervezett ünnepségre. A pazar környezetben megrendezett ünnepségen az oklevél átvételén kívül két új meglepetésben volt részünk. Átvehettük az Apaj Nonprofit Kft. OKLEVELÉT, mely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap "Helyi Vállalkozásfejlesztésének Támogatása" VP6-19.2.1.-33-1-17-helyi felhívás Apaj Nonprofit Kft Mobilitás növelése támogatási kérelmére 7.545.214 Ft támogatási összeget nyert el. Ez a támogatás egy MTZ traktor és hozzá 6,2 t pótkocsi, valamint egy nagy teljesítményű ágaprító berendezés megvásárlását segítette közel 54%-os támogatásban. Valójában ezért érkeztünk az ünnepségre és a Nonprofit Kft. nevében Gábor László alpolgármester vette át az oklevelet, ami a képeken is látható.
Az igazi meglepetés csak ez után jött. Apaj község önkormányzatának TOVÁBBI KÉT PÁLYÁZATA IS NYERT!
Ebből az első az "Élhető terek és Innovatív kezdeményezések a helyi közösség számára" VP6-19.2.1.-33-5-17-helyi felhívás KÖZÖSSÉGI HÁZ FELÚJÍTÁSA támogatási kérelmünk 7.999.997 Ft támogatást nyert el! Ez az összeg a Kultúrház tetőhéjazat felújítására fordítható, így a korábbi pályázattal együtt teljesen megújulhat a kultúrházunk.
A második az "Élhető terek és Innovatív kezdeményezések a helyi közösség számára" VP6-19.2.1.-33-5-17-helyi felhívás LABDAHÁZ TORNATEREM ÉPÍTÉSE támogatási kérelmünk 7.999.998 Ft támogatást nyert el! Ez az összeg a tornaterem építését segíti.
Az Okleveleket gratulációk kíséretében vehettem át. Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását, LEADER szervezet és a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület támogatását, minden közreműködő munkáját!


Novák Pál polgármestere