Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Március 15-i ünnepség

Tisztelt Apaji Polgárok!

 
Március 15-én Apaj község Önkormányzata esti órákban tartotta megemlékező ünnepségét. A felvonulásra érkezőket a Nemzeti Dal szavalat fogadta Flick Bence 8. osztályos tanuló előadásában, a refrénbe már a közönség is bekapcsolódott.
 
A szabadtéri színpadtól indultak a felvonulók a már hagyományos sétára fáklyával és zászlókkal. Az idei menetet a Táncsics kiszabadítására induló forradalmárok emlékének szenteltük. A szabadságharcosokról  is megemlékeztünk, tiszteletükre a menetet lovasok kísérték végig.
 
A kultúrházban több mint 150 ünneplő előtt folytatódott az ünnepség. Novák Pál polgármester beszédjében nem csak a szabadságharc harcosait idézte fel, beszélt az Ukrajnában zajló háború eseményeiről is. Különösen a civileket emelte ki, akik  vétlenül válnak a harcok áldozatává.
A Himnuszt együtt énekelte a teltházas közönség. Az ünnepi műsort az Apaji Pitypang Óvoda középső és nagy-csoportos gyermekei adták. Büszkén verseltek és énekeltek az apró huszárok és lánykák.
 
A műsor zárásaként Bobák Soma zongoraművész estje következett, aki saját dallamaival reményt és boldogságot csempészett lelkünkbe.
 
Novák Panka