Pitypang Óvoda
Óvodánkról | Csoportok | Faliújság

Óvodánkról

'A mi óvodánk csinos kis ház,

A kapuja rácsos.

Nagy udvara bekerítve - pusztával határos.

Cserép fedi a tetejét,

A falain szép képek,

Nem is láttam szebb kis házat, amióta élek! '

 

Óvodánk Apaj legszebb részén, a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában található, amit Bábel Istvánné Sárika óvó néninek köszönhetünk.

Az óvoda történetéről feljegyzések nincsenek. Annyit tudunk, hogy az épülethez a kisebbik csoportszoba és a - most - nevelői szoba, vezetői iroda 1969-ben épült.

Régi csoportnaplókból lehet esetleg megtudni különböző adatokat: óvodások névsorát, az óvó nénik, dadusok nevét. 

Számomra 2002 szeptemberétől létezik az - akkor még - napköziotthonos óvoda, amikor itt kezdtem meg vezetői munkámat. Később csoportot is vezettem és vezetek ma is.

A mai belső berendezést a szülők, vállalkozók és munkatársaim segítségével alakítottuk, formáltuk (szőnyegek, függönyök, asztalok, szekrények stb.). Ezen kívül minden évben hallattunk és hallatunk magunkról, a - már hagyománnyá vált - Valentin napi bál megrendezésén kívül is.

Íme:

2004-ben jódli estet rendeztünk, Svájcból láttuk vendégül a Jodlerclub Alpeblueme Herisau kórust Judit Marti (Sándor Judit ) vezetésével.

2004-ben mi rendezhettük meg a Pest megyei óvodások XII. néptánctalálkozóját.

2007-ben a fenntartó fűtéskorszerűsítést végzett.

Megalakult egyesületünk, melynek neve: Az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület. 

Az utcafronton megújult a kerítésünk, lábazati kosarába a gyerekek rakták bele a kavicsot.

Óvodánk felvette a Pitypang Óvoda nevet, ez alkalomból nagyszabású ünnepséget szerveztünk az évzáróval egybe kötve, este pedig Pitypang - bált rendeztünk.

2008-ban a fenntartó pályázati pénzen felújította a gyermek mosdót, a szolgálati lakás óvodához kapcsolásával tornaszobát, és a felnőttek részére szociális helyiségeket alakított ki, kicserélték a nyílászárókat is. A játszóudvaron több millió forint értékben telepítettek játékokat a gyermekeknek. 2008. december 6-án átadó ünnepségen vehettük birtokba megszépült óvodánkat.

Társultunk a dömsödi Nagyközségi Óvodával - tagóvoda lettünk.

2009-ben ismét egy svájci kórust láttunk vendégül, de most a dömsödi református Nagytemplomban adtak az érdeklődőknek egy feledhetetlen koncertet. A kórus pénzt adományozott óvodánknak. Nevük: Chor über dem Bodensee, Vezényelt: Judit Marti (Sándor Judit)

2010-ben ismét néptánctalálkozót szerveztünk, melynek újfent nagy sikere volt. Ez volt már a XVIII.

 

Gyökeresné Sándor Ildikó

volt tagóvoda vezető

 

 

Alapító okirat

Feltöltés alatt...

 

Helyi nevelési program

Harmóniában a természettel - Az Apaji Pitypang Óvoda Helyi Nevelési Programja

Apaj község Polgármestere és Képviselő – testülete kezdeményezésére társulási szerződés jött létre Apaj község Képviselő – testülete és Dömsöd Nagyközség Önkormányzata között, mely szerint együttműködnek az óvodai nevelés közös fenntartásából adódó feladatok végrehajtása érdekében. További részletek >>> 

 

Házirend

Feltöltés alatt...