Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Orvosi ügyelet változás

Tisztelt Lakosság!

Változik az orvosi ügyelet helyszíne!
 
Magyarország kormánya az orvosi ügyelet feladatellátását átszervezte 2023. szeptemberétől, mely rendelkezés november 1-én lép életbe. Az ügyeleteket fokozatosan az országos mentőszolgálat veszi át. Apaj község orvosi ügyeletét eddig Bács-Kiskun Vármegyéből a Kunszentmiklósi ügyelet látta el.
 
A rendelkezés alapján Bács-Kiskunban november elsejétől már a mentőszolgálat látja el a feladatot de Apaj községbe már nem jöhetnek át a megyehatár miatt. Pest Vármegyében várhatóan 2024. február 1-én kezdi meg az Országos Mentoszolgálat a feladatellátást. A köztes 3 hónapra szolgáltatót kell váltanunk. Mivel az ellátási körzetbe kizárólag Bugyi község fért bele, így az eddig is ellátó MORROWMEDICAL Kft. November 1-től Bugyi nagyközségből látja el a feladatot. A feladatellátásért az önkormányzat az OEP finanszírozáson felül havonta 533.600,-Ft-ot fizet, szerződés szerint. 
 
Szükséges azonban figyelembevenni, hogy az ügyeleti feladatok nem azonosak a háziorvosi ellátással, az ügyeleti ellátás azon sürgős esetek ellátására hivatott, melyek ellátása nem igényel magasabb szintű ellátást, ugyanakkor ellátása nem halasztható az alapellátás napi munkaidejéig.
 
 
Cím: 2347 Bugyi, Sport u. 3.
Telefonszám:  06-29/347-647
Rendelési idő:
Munkanapokon: 18.00 – 07.00-ig
Munkaszüneti napokon: A munkaszüneti napot megelőző utolsó munkanap 16.00 órától, a munkaszüneti napot követő első munkanap 07.00 óráig