Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Föld Napja 2024

Tisztelt Apaji Lakosság!

 

Lezárult a Föld Napja alkalmából hirdetett TESZEDD! akció. Ezen a napon összesen 40 önkétes szedett szemetet április 25-én. Az Apaji Arany János Általános Iskola 6.; 7. és 8. osztályos tanulói 3 pedagógussal a Juhászföldi úton, az iskola melletti erdőben és a Dobó István úton szedtek összesen 7 zsák szemetet, melyek eldobált energiaitalos, PET palackos és sörös dobozokból tevődött ki jelentős részben.

Az önkormányzat dolgozóival a Bács-Kiskun vármegye táblától a Délibáb utcáig 34 zsák szemetet szedtek össze. Találtunk zsákokban kihordott kommunális hulladékot is teli pelenkákkal tarkítva. A „tulajdonos” ismert, így a rendőrségi feljelentést megteszi a Jegyző. A község északi kivezető útján az útkaparóházig a Nonprofit Kft. dolgozói 9 zsák szemetet szedtek össze. Az akciót pénteken is folytattuk, ekkor a Vasút utca melletti területre illegálisan kirakott szemetet szedték össze kollégáink.

 

A szemétszedés mellett a teljes április hónapban a „Föld Napja” alkalmából a Budai út mellett a község teljes hosszában több mint 2000 tő levendulát ültettünk dolgozóinkkal közösen. A falunk szépítése a virágos vödrök beültetésével folytatódott és a temetőbe is kerülnek levendulák. Így a tavaszt már méltón köszönthetjük. Persze nem csak ültetni, de gondozni és óvni is kell a virágokat. Sajnos néhány tövet már az első nap kitiportak, de hamar belátták a fiatalok, hogy ez nem volt helyes, így 3 alkalommal Ők segítettek a locsolásban.

Vigyázzunk közterületeinkre, környezetünkre. Az önkénteseknek köszönöm a munkájukat az országos szervezők nevében is. Külön köszönetet szeretnék mondani Katus Gabriellának, aki egy bogrács babgulyást főzött a szemétszedő felnőtteknek. Finom volt!  

 

Novák Pál Apaj község polgármestere