Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Föld Napja - TeSzedd!

Kedves Apaji Lakosok!

Április 22. a FÖLD NAPJA. Ez alkalomból az Arany János Általános Iskola és az Apaji Pitypang Óvoda tematikus hetet tart. A vizek, az erdők és környezetünk védelméről tartanak foglalkozásokat játékos formában a kicsiknek, míg a felsős osztályok tevékenyen is részt vesznek környezetünk tisztábbá varázsolásában.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 12. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.)
Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

Községünk Önkormányzata is indult ezen a pályázati lehetőségen, hogy a szemétszedéshez zsákokat, kesztyűket kapjunk.

Április 25-én csütörtökön indul az APAJI TeSzedd Akció, reggel 7.30-kor két helyszínen megkezdve a szemétszedést.

Az első kezdőpont az iskola parkolója, ahonnan 30, 7. és 8. osztályos diák és kísérő tanáraik indulnak szemetet szedni a Dobó István és a Juhászföldi úton.

A második kezdőpont a Bács-Kiskun vármegye határ, ahonnan az önkormányzati dolgozók, a Nonprofit Kft. dolgozói és más önkéntesek szedik járműre az út menti szemetet, majd haladunk Apajt elhagyva Bankháza felé is.

Az Apaji Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület is támogatja akciónkat, Ők a Budai úton indulnak a táblától Bankháza felé. A zsákokat az út szélén kell hagyni, azokat a Nonprofit Kft. kollégáival szedjük össze.

A teli zsákokat a gyűjtőhelyről az NHKV Zrt. szállít el.

 

Várunk minden környezetért tenni akaró önkéntest!

Novák Pál
polgármester