Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Megújult a www.apaj.hu!

 Apaj község honlapja elérkezett a 10. születésnapjához, ami azt is jelenti, hogy ideje megújulni! A mai kor elvárásainak megfelelő új honlapot terveztünk. A legelső honlapot még 2003-ban Niklai Ádám készítette el, de az akkori lehetőségek szerint csak egy képet és alapadatokat tartalmazott. 2007. februárjában Szakál Zsolt segítségével készült el az eddig látott, folyamatosan bővülő honlapunk, ami mára a színességével és a feltöltött anyagok mennyiségével kinőtte magát és talán egy kicsit elavulttá is vált. Nehéz a "saját" gyermekünket elengedni, de a testület meghozta döntését, így fél évvel ezelőtt elindult a most látható új oldal fejlesztése.

  

A fent látható kép a régi honlapunk banner sávja, vagy egyszerűen csak fejléce volt. Azok, akik a régi honlapon szeretnének még böngészni, régi képeket nézegetni, azok az archiv.apaj.hu linkre kattintva, vagy azt beírva a kereső sávba megtehetik ezt.

De vissza egy kicsit az elejére. 2003-ban még betárcsázós, csilingelős internettel, percekig zümmögő modemmel lehetett Apajon internetet elérni. A községi honlap megjelenését az akkori testület is fontosnak tartotta és Niklai Ádám képviselő barátom volt az, aki el tudott készíteni egy ilyen oldalt. Ma már persze 8. osztályban oktatjuk az ilyen oldalak elkészítésének módját, rengeteg segédprogram segítségével, de akkor még ez is csodaszámba ment. A mai fiatalok el sem hiszik, hogy az elmúlt 15 esztendőben mennyit fejlődött a technika, hiszen Ők már videofilmet forgathatnak a telefonjukkal és online közvetítik azt, mi pedig örültünk, ha a szolgáltató végre berángatta a vonalat 4 év várakozás után. Az akkori álló, statikus honlap nem is volt igazán elérhető, mert az akkori címe nagyon hosszú volt.

2006 novemberében fogalmazódott meg újra az igény, hogy legyen egy könnyen elérhető, megjegyezhető honlapnév és hozzá tartozó email címek. így született meg a www.apaj.hu, ami azóta "brend"-dé vált és amin nem is változtatunk. Szakál Zsolt akkor fizikát és informatikát tanított az iskolánkban és volt szerencsém Vele együtt dolgozni a 2007-ben megjelenő honlapunkkon. Zsolt készítette el a vázat, Ő vette a fáradságot, hogy megtanuljon egy honlapszerkesztő programot kezelni és aztán azt megtanítsa, megmutassa nekem. Az alapokat együtt tettük le, de falazni már egyedül kellett, mert Zsolt családjával elkültözött. Innen is köszönet a két úttörőnek, Ádámnak és Zsoltnak.

A nádi név korábbi és a most megjelenő honlapról sem tűnt el. Niklai Ádám fotói szerepelnek a régi banneren is, de nagyon sok esemény képeit is Ő készítette és a most bemutatkozó megújuló honlapunk szépía barna háttérképeit is az ő lencséjén át kerültek a fő oldalakra. Mind Apajon illetve a pusztán készült.

Az új oldal tartogat meglepetéseket is a korábbi oldalhoz képest. Saját YOUTUBE oldalunk lett APAJTUBE (Apaj csatorna) néven, ahol községi eseményekről, a településről szóló hivatalos videókat találhatnak.

Fotókat a MÉDIA menüpont alatt nézegethetnek galériákba rendezve, de itt is találnak videókat a régmúltból vagy napjainkból.

Sokan keresnek segítséget adó vagy szimplán letölthető dokumentumokat, melyek leggyakrabban anyakönyvi és adózási ügyekhez kellenek. Mindent megtalálnak letölthető formátumban és ezt folyamatosan fejlesztjük a jövőben is.

Az oldal szerkesztése folyamatos, és saját erőből készül, de a dizájn megalkotásához szakember segítségét kértük. Az ityuart stúdió készítette Czinege István vezetésével, a motort pedig a Levels Média Kft. csapata rakta össze Bödör Ferenc vezetésével. A programozást, szerkesztést pedig már nekem kell újra tanulni, hogy a hírek ezen a csatornán jussanak el Önök felé. Persze ma már mindenki a Facebook-on keres mindent, ezért Apaj községnek is van saját profilja és igyekszünk oda is mindent linkelni, de az igazán fontos részletes híreket itt fogják megtalálni. 

Olvassák, pörgessék, kattogtassák oldalainkat! Jó nézelődést kívánok! 

Novák Pál

Apaj község polgármestere