Pitypang Óvoda
Óvodánkról | Csoportok | Faliújság

Óvodai tornaterem átadás

A Magyar Falu pályázati rendszer keretén belül Apaj Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Pitypang Óvoda tornatermének kialakítására, melyet a kultúrház épületében a régi konyha helyén alakítottak ki. Az MFP-OTF/2020 Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése pályázati kiírás számon összesen  10 072 573 Ft támogatást nyert el az önkormányzat. A szükséges önerőt elsősorban saját munkában tette hozzá az önkormányzat. Novák Pál Polgármester Úr az alábbiakat mondta el a beruházásról.

"Az épületben belső falakat bontottunk el, új padló betonozás készült, új nyílászárók kerültek erre az épületszárnyra is. Új zuhanyzó, wc és öltöző helyiségek létesültek a felhasználóknak. A padló nagy kopásállóságú parkettát kapott. A termet nem csak az Óvoda használhatja, hanem az iskolai táncórák is itt kapnak helyet a kettlebell és a zumba órákkal együtt. Ezeken felül lehetőség van délutáni ovis sportfoglalkozásra is.


Köszönöm Apaj község önkormányzati dolgozóinak, a kivitelező Apaj Nonprofit Kft. dolgozóinak kitartó munkáját, hogy megvalósulhatott ez a létesítmény, mely gyermekeink fejlődését, egészséges sportolási lehetőségét is biztosítja.

Az ünnepélyes átadásra 2021. október 15-én került sor. Az átadáskor a nemzeti szalagot ünnepélyes keretek között Váradi Léna "Katica csoportos" középsős ovis és Nagy Sándor "Katica Csoportos" nagy csopis ovis vágta át. Az ünnepélyes rész után a Pitypang Óvodások közös tornabemutatója, majd a nagycsoportosok sorversenye következett. A szurkolásban nem volt hiány, ovisaink válogatottnak járó hangerővel bíztatták egymást. Novákné Varga Györgyi megköszönte az építők munkáját és hogy birtokba vehették tornatermüket."

 

Novák Panka

Zárd be honlap ismertetőnket
és fedezd fel Apaj települését

Ide kattintva találod
honlapunk navigációját

Településünk címerére kattintva
mindig visszatalálsz a főoldalra