Pitypang Óvoda
Óvodánkról | Csoportok | Faliújság

Óvodai tornaterem átadás

A Magyar Falu pályázati rendszer keretén belül Apaj Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Pitypang Óvoda tornatermének kialakítására, melyet a kultúrház épületében a régi konyha helyén alakítottak ki. Az MFP-OTF/2020 Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése pályázati kiírás számon összesen  10 072 573 Ft támogatást nyert el az önkormányzat. A szükséges önerőt elsősorban saját munkában tette hozzá az önkormányzat. Novák Pál Polgármester Úr az alábbiakat mondta el a beruházásról.

"Az épületben belső falakat bontottunk el, új padló betonozás készült, új nyílászárók kerültek erre az épületszárnyra is. Új zuhanyzó, wc és öltöző helyiségek létesültek a felhasználóknak. A padló nagy kopásállóságú parkettát kapott. A termet nem csak az Óvoda használhatja, hanem az iskolai táncórák is itt kapnak helyet a kettlebell és a zumba órákkal együtt. Ezeken felül lehetőség van délutáni ovis sportfoglalkozásra is.


Köszönöm Apaj község önkormányzati dolgozóinak, a kivitelező Apaj Nonprofit Kft. dolgozóinak kitartó munkáját, hogy megvalósulhatott ez a létesítmény, mely gyermekeink fejlődését, egészséges sportolási lehetőségét is biztosítja.

Az ünnepélyes átadásra 2021. október 15-én került sor. Az átadáskor a nemzeti szalagot ünnepélyes keretek között Váradi Léna "Katica csoportos" középsős ovis és Nagy Sándor "Katica Csoportos" nagy csopis ovis vágta át. Az ünnepélyes rész után a Pitypang Óvodások közös tornabemutatója, majd a nagycsoportosok sorversenye következett. A szurkolásban nem volt hiány, ovisaink válogatottnak járó hangerővel bíztatták egymást. Novákné Varga Györgyi megköszönte az építők munkáját és hogy birtokba vehették tornatermüket."

 

Novák Panka