Arany János Általános Iskola
Iskolánk hírei | 2016-2017 tanév beszámolója a képre kattintva PDF formátumban olvasható! | Ügyeleti rend | Elérhetőségek | Ökoprogramunk | Munkaterv | Archív

Vendékségben a Kunszentmiklósi Kékrókáknál

Kosarasok Éjszakája

A Miklósi KékRókák Kosárlabda Egyesület 2017. március 10-11-én, immár 18. alkalommal szervezte meg a kosaras fiesztát. Nem volt könnyű kitűzni a rendezvény időpontját, mivel a Kosárlabda Egyesület idén 8 csapatot versenyeztet, így nehezen találtunk olyan hétvégét, amikor egyik csapatunknak sincs mérkőzése.

         Csütörtökön 14.00 órakor kezdődött a nevezés, ahol a résztvevők a jelentkezéskor átvehették a pólójukat, illetve megtudták, hogy a fehér, vagy a kék csapatba kerültek. Pénteken 14.00 órától gyülekeztek a kosarasok és foglalták le mielőbb a legjobb helyeket a sportcsarnok galériáján, ahol megvetették éjszakai pihenőhelyüket.  16.00 órakor felsorakozott a közel 130 résztvevő a megnyitóra, majd Novák Pál az egyesület elnöke és Sértő Róbert megnyitották a rendezvényt. Az idő rövidsége miatt egy korábbi győztes rajzolót kértünk fel, hogy elkészítse a pólótervet. Tóth Valentina idén is kitett magárét, mindenkinek nagyon tetszett a logó! Testvére Tóth Petra a rendezvényünk plakátjának elkészítésében segített szép munkájával.

A kenguru korosztály kezdte a mérkőzéseket, mivel ők még nem tölthették az éjszakát a sportcsarnokban. Az idén először nálunk vendégszereplő apaji gyerekek következtek. Aztán mentünk sorba korosztályonként, egészen az esti felnőtt bajnoki mérkőzésig, ahol a hazai csapat magabiztos győzelmet aratott. A mérkőzés szüneteiben dobóversenyeket hirdettünk, aminek nagy sikere volt a gyerekek között. Minden szünetben kisorsoltunk egy-egy résztvevőt, akiknek 30 másodperc alatt kellett egy közeli, egy büntető, egy hárompontos, végül egy félpályás dobást sikeresen végrehajtani.

A félidőben több fontos eseményre került sor az egyik a Miklósi Kékrókák Kosárlabda Egyesület 2015/2016. év legjobb korosztályos játékos címének kiosztása, amely az alábbiak szerint alakult:

az év kenguru játékosa: Gergő János

az év leány gyermek játékosa: Patai Panka

az év leány serdülő játékosa: Szőke Dorka

az év leány kadet játékosa: Horváth Villő     

az év fiú gyermek játékosa: Ájpli Zolta

az év fiú serdülő játékosa: Szabó Bence

az év fiú kadet játékosa: Boczek Tamás

az év fiú junior játékosa: Hajdú Bence

az év felnőtt játékosa: Szappanos Tamás.

         A másik fontos esemény az Egyesület köszönetnyilvánítása volt azoknak a támogatóknak, akik lehetővé tették a Miklósi KékRókák Kosárlabda Egyesület idei szezonjában való létjogosultságát, a 100 igazolt játékos 8 csapatban történő versenyeztetését. Az Egyesület támogatói egy mezt kaptak ajándékba:

Kunszentmiklós Város Önkormányzata (Lesi Árpád), Temaforg Kft. (László Tibor), Temakun Kft. (Mózes Zoltán), Skoda Miklós, Semmelrock Stein + Design Kft.

A felnőtt bajnoki mérkőzés eredményét is beleszámoltuk természetesen a Gála pontjaiba, így a soron következő csapatok már bőven száz pont felett folytathatták a pontgyártást egész éjszaka. Összesen 9 pár csapat lépett pályára, így körülbelül háromóránként került sor egy-egy csapat mérkőzésére, ami komoly kitartást igényelt a résztvevőktől. Szombaton reggel 07.30 órakor fejeztük be a játékot.

Az éjszaka alatt több mint 15 kg zsíros kenyér, és 50 l tea fogyott. A résztvevők szokás szerint a sportcsarnok galériáján, szivacsokon tudtak pihenni a mérkőzéseik között. Rendezvényünk hírneve messzire jutott, érkeztek résztvevők Szegedről, Kecskemétről, Karcagról és Akasztóról is illetve a kistérség minden helységéből, akik ismét nagyon jól érezték magukat, ezért remélhetőleg jövőre is találkozunk mindenkivel! Az eredmény 860-840 lett a kékek javára, azaz 1700 pontot szereztek a résztvevők!

         Köszönet a rendezvény támogatóinak: Giraffe E.T.K. KFT., Halmai László Erdészeti Vállalkozó, Temaforg Kft., Bácsvíz Zrt.. Köszönet a Sportcsarnok dolgozóinak odaadó munkájukért!

                                                                                     Miklósi KékRókák KE

                                                                                              elnöksége