Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Központi közpark épül

Tisztelt Apaji polgárok!

Elkezdődött községünk közlekedési csomópontjában a központi közpark építése, rendezése. A munkálatok hosszabb ideig tartanak majd, mivel az ELMŰ tervezett hálózatkiváltási munkálatait is meg kell várnunk.

A parkot teljesen saját beruházásban, az Apaj Nonprofit Kft. dolgozóival készítjük el. A terveket Bábel Gábor kertészmérnök készítette, ami egy hosszas előkészítő munkának köszönhető.

A park többféle elemet tartalmaz. A virágágyások és pihenő padok mellett készül árnyékos kiülős pergola, szabadtéri zene- és házasságkötő-pavilon is. Vizes elemként kerül a halat formázó szökőkút, mely a településen erősen jelenlévő református egyházat, és a kereszténységet is jelképezi. Megtaláljuk a nap és a hold formáját, mely az állandóságot, de közben a természet váltakozását, a születést és elmúlást is jelképezi.

Az idő múlását egy virágóra mutatja majd, mely az utazóknak és a parkban pihenőknek jelzi mindenkor a pontos időt. Az óra mögött kap helyet az a növényfal, amit most építünk. Ez a fal köszönti az ide érkezőket. Feliratán a település neve lesz látható.

A pavilon három lépcsőfokkal emelkedik a tér fölé, de készül hozzá mozgáskorlátozottaknak is feljáró. Oldalán virágágyások és sziklakert kap helyet.

A park saját öntözőrendszerrel lesz ellátva a későbbiek során. A parkba a virágok mellett természetesen cserjéket és fákat is ültetünk. Készülnek további meglepetéselemek is, de azokról később számolunk be.

Novák Pál polgármester

  

Zárd be honlap ismertetőnket
és fedezd fel Apaj települését

Ide kattintva találod
honlapunk navigációját

Településünk címerére kattintva
mindig visszatalálsz a főoldalra