Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Központi közpark épül

Tisztelt Apaji polgárok!

Elkezdődött községünk közlekedési csomópontjában a központi közpark építése, rendezése. A munkálatok hosszabb ideig tartanak majd, mivel az ELMŰ tervezett hálózatkiváltási munkálatait is meg kell várnunk.

A parkot teljesen saját beruházásban, az Apaj Nonprofit Kft. dolgozóival készítjük el. A terveket Bábel Gábor kertészmérnök készítette, ami egy hosszas előkészítő munkának köszönhető.

A park többféle elemet tartalmaz. A virágágyások és pihenő padok mellett készül árnyékos kiülős pergola, szabadtéri zene- és házasságkötő-pavilon is. Vizes elemként kerül a halat formázó szökőkút, mely a településen erősen jelenlévő református egyházat, és a kereszténységet is jelképezi. Megtaláljuk a nap és a hold formáját, mely az állandóságot, de közben a természet váltakozását, a születést és elmúlást is jelképezi.

Az idő múlását egy virágóra mutatja majd, mely az utazóknak és a parkban pihenőknek jelzi mindenkor a pontos időt. Az óra mögött kap helyet az a növényfal, amit most építünk. Ez a fal köszönti az ide érkezőket. Feliratán a település neve lesz látható.

A pavilon három lépcsőfokkal emelkedik a tér fölé, de készül hozzá mozgáskorlátozottaknak is feljáró. Oldalán virágágyások és sziklakert kap helyet.

A park saját öntözőrendszerrel lesz ellátva a későbbiek során. A parkba a virágok mellett természetesen cserjéket és fákat is ültetünk. Készülnek további meglepetéselemek is, de azokról később számolunk be.

Novák Pál polgármester