Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Apaji Hírmondó | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Felhívás

Tisztelt Apaji lakosság!
 
A miniszterelnök nyilatkozatában arra kérte az embereket, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken és fokozottan figyeljenek az idősekre.
"Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak" - mondta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra.
Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán. A kormányfő közölte: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.
Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be- tájékoztatott a miniszterelnök.
Novák Pál, Apaj község polgármestere elmondta, hogy a rendőrséggel egyezteve egyelőre nem vezetnek be további szigorítást községünkben. Arra kér mindenkit, hogy a Húsvét ünnepét szűk családi körben, otthon töltse mindenki. Ne rendezzenek nagy családi összejövetelt még a saját udvarukban sem. Fontos, hogy az időseket óvják, a gyermekek most ne látogassák nagyszüleiket. Kéri a lakosságot, hogy a vásárlásnál a szájmaszkot mindenki használja!
Az önkormányzatnál folyamatosan dolgoznak a hivatal és az Apaj Nonprofit Kft. dolgozói. A hivatal általános ügyekben zárva tart, de telefonos egyeztetés alapján eddig is mindenkinek segítettek! A hivatal minden segítséget kérőnek megoldotta a gyógyszerek kiváltását és a bevásárlást.  Az iskolások és az óvodások közétkeztetését gyermekenként felmérte, hogy igénylik-e a szülők az étkeztetést. Apaj községben senki nem igényelte azt. Naponta ellenőrizzük és jelentjük a karanténba helyezett személyek számát. Kerüljék a lázító és hangulatkeltő írásokat. Most fegyelemre és kitartásra van szükség! 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a gyermekek ne játszanak az utcán, focipályán és a játszótereken. Kizárólag otthon az udvarban legyenek a szabadban!
 
2020.04. 09.
 
Tájékoztató! Tisztelt Apaji Lakosság!
 
A koronavírus fertőzés megelőzése érdekében az Orvosi rendelőbe és a Védőnői részre kizárólag maszkban és védőkesztyűben lehet belépni! Kérem Önöket, hogy háziorvosunk kérését tartsák be. Akinek nincs maszkja, legalább sállal vagy kendővel takarja el száját és orrát. Szeretném hangsúlyozni, hogy az idősek és a gyerekek MARADJANAK OTTHON! Az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, míg a gyerekek akár tünetmentesen, lábon is kihordhatják a betegséget miközben fertőznek.
Az önkormányzat jelenleg is segít azoknak, akik nem tudják hozzátartozóikkal kiváltatni a gyógyszereiket.
 
Tisztelt Szülők! NE ENGEDJÉK a fiatalokat az utcán biciklizni, mászkálni, egymáshoz elmenni tanulni, játszani, vagy bandázni!
 
2020. 03. 26.

 

Tájékoztató! Tisztelt Apaji Lakosság!

 

A válsághelyzetre való tekintettel Apaj község Önkormányzata 2020. március 16-tól az ügyfélfogadást szünetelteti. Anyakönyvi ügyekben kérjük, hogy előzetesen telefonon jelentkezzenek be időpont egyeztetésre. Az időpont egyeztetést követően az adott időpontban egyszerre csak egy személyt fogad a hivatal anyakönyv vezetője.

A közétkeztetés hétfőn szünetel, hétfőn az iskola és az óvoda felméri ki igényli a közétkeztetést erre az időszakra és a szolgáltatóval egyeztetünk az étel kiosztásának lehetőségéről.

Az iskolában az osztályfőnökök megkezdték a felmérések elkészítését. Kérem a szülők együttműködését!

További tájékoztatásért figyeljék a www.apaj.hu és a Facebook: Falu Apaj oldalainkat!

Novák Pál Apaj község polgármestere

2020. 03.15. 20.00.

 

Tisztelt Lakosság!

Az országos veszélyhelyzet kihirdetése nagyon komoly feladatokat, de elsősorban önmérsékletet ró ránk. A helyzetet természetesen komolyan kell venni és be kell tartani az előírt intézkedéseket.
Az egyetemek, színházak, mozik és a múzeumok egy részének bezárásával, valamint az utazási korlátozások bevezetésével sok mindent át kell értékelnünk, illetve át kell szerveznünk.
A Március 15-i programot, melyet szabadtérre hirdettünk megtartjuk, nem haladjuk meg a szabadtéri rendezvények 500 fős korlátozását és nem visszük zárt térbe a résztvevőket. Óvodás és iskolás gyermekek szülei is jelezték, hogy nem engedik a gyermekeiket részt venni vagy szerepelni. Természetesen elfogadom, de egy kicsit gondolkozzanak el, mert a színpadon egyedül álló gyermeket (két tanuló mond verset külön külön) mekkora fenyegetettség éri, vagy a füvön álldogáló ovist, miközben ugyan ez a szülő egész napra elviszi a zárt óvodába vagy a 140 diákot egyben tartó iskolába gyermekét. Az iskolába a tankerület fertőtlenítő tartályok felszerelését a múlt hétre ígérte. Ebből semmit nem kapott meg a mi iskolánk. Az iskola az ellátmányából vásárolt kézfertőtlenítőt, az óvodában mind a konyhán, mind a mosdókban használnak fertőtlenítőt. Ettől még a gyermekek szüleinek jelentős hányada ingázva jár dolgozni, vonaton, buszon, tömegközlekedésen akaratlanul több száz emberrel közvetett módon érintkezik.
Ezért nagyon fontos a napi többszöri RENDES kézmosás, kézmosás után arcunk megmosása is!

Az Apaji Pitypang óvoda tervezett múzeum látogatását egyelőre Polgármesteri Utasítással határozatlan időre nem engedélyezem. Kérem a szülők megértését és támogatását.

Felhívom az egyesületek figyelmét, hogy a május 1-i Önkormányzattal közös szervezésű "EGÉSZSÉG MAJÁLIS" programunkat a kormány további intézkedéseit figyelemben tartva szintén felfüggesztjük.

 

Kérem Önöket tartsák be fenti intézkedéseket, ajánlásokat!

2020. 03. 14.

 

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Szülők!

Orbán Viktor miniszterelnöki bejelentését követően a következő információ jelent meg az E-Kréta felületén:

"Kedves Szülők!

2020. március 16-ától (hétfőtől) digitális tanrend lép életbe iskolánkba. Ez azt jelenti, hogy a diákok nem jönnek be az iskolába további rendelkezésig. A személyes találkozást elkerülve - távoktatás keretén belül - interneten keresztül szükséges a tanórák megtartása számukra. Ennek technikai részleteit, pontos menetét hétfőn osztom meg Önökkel itt az E-KRÉTA felületén. "

Fentiek okán és követve az érkező előírásokat az Apaji Pitypang Óvoda 2020 március 16-tól nem fogad gyermekeket.

Felhívom a szülők figyelmét Miniszterelnök Úr azon figyelmeztetésére, hogy ne a nagyszülők vigyázzanak a gyermekekre, hanem az egyik szülő adja a felügyeletet. A gyermekek a legvédettebbek, de hordozói lehetnek a vírusnak, míg a 60 év felettiek a legveszélyeztetettebb korosztály.
A gyermekek az iskola és az óvoda bezárása miatt NE menjenek egymáshoz játszani, ne szervezzenek csoportos összejöveteleket.
Kérem fentiek tudomásulvételét és kérem a lakosság együttműködését!


Novák Pál Apaj község polgármestere

2020.03.13.