Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

Egészség Majális

Tisztelt Lakosság! Kedves Apaji polgárok!

PROGRAM: EGÉSZSÉG MAJÁLIS

Apaj község Önkormányzata Pályázati sikerről számolhat be: a Kultúrház homlokzat felújítására és a régi nyílászárók cseréjére 19.254.693 Ft támogatást nyertünk el Magyarország Kormányának a MAGYAR FALU PROGRAM keretében „MFP-NHI/2019” azonosítószámú, „A nemzeti és helyi identitástudat erősítése” című pályázat keretében.

A pályázat az építőipari munkák mellett kötelezően tartalmaz két közösségi rendezvényt, melyből az első a 2019 SZEPTEMBER 28-án megrendezésre került 24 órás vetélkedő volt.

TIETEK AZ EGÉSZ NAP! avagy Ismétlés a tudás anyja! címmel megrendezett vetélkedő nagy sikert aratott, a vetélkedőn az Apaji egyesületek vehettek részt civilek támogatásával, így mindenki kivehette a részét az erőpróbákból.

A második rendezvényünknek pedig MOST jött el az ideje. Ugyan május 1-re terveztük a programot, de a koronavírus miatt át kellett alakítanunk az egész programot.

Eddig mi dolgoztunk a Kultúrházon, most arra kérem Önöket segítsenek, hogy közösen, büszkén, megmutatva az összetartás és összetartozás erejét mégis biztonságosan megtarthassuk ezt a programot. Hogy hogyan? Egyszerűen, így:

2020. május 23. szombat

8.00 Megnyitjuk a rendezvényt az ApajTube Youtube csatornánkon és a hivatalos Facebook oldalunkon. A megnyitó után pedig kezdődnek az egészséggel kapcsolatos programok, szigorúan betartva az előírásokat!

8.30„Séta és két kerék”

Ezzel a címmel indul a résztvevőgyűjtő programunk. Arra kérjük Önöket, hogy este 17.00-ig sétáljanak el vagy kerékpározzanak el a megújult Kultúrházhoz. A bejárat mellett találnak egy tájékoztató táblát. Ott készítsenek egy képet, melyen látszik a tábla is és töltsék fel a facebook oldalunkra. A cél, hogy legalább 200 személyt megörökítsünk a fotókon. Arra is megkérem Önöket, ha esetleg többen érkeznek egyszerre, akkor tartsák be a minimum 1,5 m védőtávolságot.

11.00 „Cukorral vagy cukor nélkül?” videó előadást láthatnak a cukorbetegség megelőzéséről, kialakulásáról, kezeléséről, a rizikófaktor csökkentési lehetőségeiről.

12.00 Fitnesz receptparádé Küldje be egészséges ételreceptjét, készítsen egészséges szombati ebédet és töltsön fel egy fotót róla Facebook oldalunkra.

14.00 „Védőtávolság 3 m!” Zumba bemutató az iskola műfüves pályáján. Az edzéshez csatlakozni csak korlátozott számban lehet a szabad hely függvényében.

16.00 „Mindenki másképp csinálja!”  Ez a program igazán megmozgat mindenkit! A nap zárásaként arra kérjük Önöket, hogy OTTHON lakásuk udvarában 16.00 és 16.30 között mozogjanak, sportoljanak. Lehet fekvőtámaszozni, labdázni, frizbizni, tollasozni, pinpongozni, fogócskázni, vagy bármi mozgással kapcsolódó tevékenységet csinálni. A lényeg, hogy mozogjanak. Mi ezt két drónos segítségével lefilmezzük és az egész napról szóló videóba elhelyezzük. Segítsenek, hogy megmutassuk összefogással lehet egészséges majálist tartani.

17.00. A program zárása Közös taps az építőknek és a programban résztvevőknek.

Köszönettel:

Novák Pál

Apaj község polgármestere