Apaj
Apaj története | Hírek, beszámolók | Programok | Élőkép (webkamera) | Arculati Kézikönyv

"Piros traktor" átadási ünnepség!

A megérkezett gépeket ünnepélyes keretek között az Apaji Arany János Általános Iskola 7. és 8. osztályos diákjainak közreműködésével adtuk át az Apaj Nonprofit Kft. dolgozóinak.

A gyerekek rögtön megjegyezték, hogy milyen szép piros traktort kaptunk, majd azonnal birtokba vették. Az ünnepséget a 8. osztály vezette le. Az oklevelet és a traktor kulcsát Novák Pál polgármester adta át Semperger Jánosnak, a település Falugondnokának.

Persze a traktor nemcsak a két osztálynyi gyerkőcöt bírja el. A pótkocsi 6,2 t teherbírású, három irányba billenthető magasított oldalú gép, míg a Belarus MTZ 920.3 traktor 84 lóerős, 18/4 sebességfokozattal, 4750 cm3 henger-űrtartalommal,

vízhűtéses turbódízel motorral, komfortos kivitelű, az OECD előírást kielégítő vezetőfülkével érkezett. A traktor kardántengelyen keresztül tudja majd meghajtani a TEKNAMOTOR SKORPION 280 RBG ágaprító gépet, mely maximum 18 cm vastag "ágakat" is le tud aprítani egy hidraulikus behúzó görgőlánctalp és összesen 4 db forgókés segítségével.

Az ünnepségen részt vettek az önkormányzat dolgozói és az iskola vezetője, Pailinger István Intézményvezető úr is.       

Novák Pál polgármester